Bestrating-experts.nl

Startpagina | Wie zijn wij ? | Contact | Disclaimer | Privacy | Sitemap | Informatie voor stratenmakersbedrijven

Voorbeeld kosten oprit herbestraten

Voorbeeld kosten oprit bestraten

Belasting bestrating

Bent u benieuwd naar de kosten om uw oprit te bestraten? Houd er rekening mee dat er meer bij komt kijken dan alleen het plaatsen van de bedding en het neerzetten van de stenen. Het is bij een oprit van groot belang dat er sprake is van een uitstekende fundering.

Afgraven en funderen

U kunt nagaan wat de kosten voor het bestraten van uw oprit zijn door onder andere na te denken over het afgraven en funderen van de grond. Het afgraven gebeurt tot een diepte van 40 - 50cm. Dit maakt het mogelijk om er een fundering van meerdere lagen in aan te brengen, waarbij we gebruik maken van verschillende soorten stortmateriaal. U betaalt de kosten voor het materiaal, maar daarnaast ook voor het arbeidsloon om de grond af te vragen en deze met de fundering te vullen.

Grove gravel

Grove gravel is heel geschikt als funderingslaag

Diagonaal legpatroon

Vervolgens kunt u de oprit laten bestraten op basis van verschillende legpatronen. U kunt kiezen voor de klassieke legmethode op basis van een Romeins legpatroon, maar het is veel interessanter om ook goed te kijken naar de diagonale methode. De diagonale ligging van de stenen zorgt ervoor dat deze minder de neiging hebben om te vallen, op het moment dat u er met de auto overheen zal rijden. Uiteraard vraagt dit om iets meer snijwerk en gaat er wat meer tijd in zitten. Hierdoor kunnen de kosten van het bestraten van de oprit wat hoger uitvallen dan bij een regulier terras.

Waterdoorlatende stenen

Voegen en aantrillen

Op het moment dat u een oprit laat bestraten maakt u in veel gevallen gebruik van stenen met afstandhouders of in ieder geval facetten. Dit zorgt ervoor dat de koppen van de stenen niet tegen elkaar aan komen te liggen, waardoor de kans op beschadigingen veel kleiner is. Er is sprake van voegen tussen de stenen. Houd rekening met de kosten voor het inwassen van de voegen en uiteindelijk het aantrillen van de oprit. Deze nabewerkingen zorgen ervoor dat de kosten voor het bestraten van de oprit wat oplopen, maar dragen enorm bij aan de uiteindelijke kwaliteit van de bestrating.

De kosten van herbestraten van een oprit

Omschrijving Oprit van 30 m3 (4 x 7,5 meter) herbestraten: oude straatstenen verwijderen, grondwerk en dan herbestraten met dezelfde stenen en aantrillen
Arbeidskosten: In euro's Excl. btw
Verwijderen 30m2 straatstenen € 275,00
Vrijmaken/afgraven locatie (30 m2) € 110,00
Afvoer/verwerkingskosten grond (3 m3) € 125,00
Egaliseren & verdichten ondergrond € 75,00
Dragende laag,omranding en tegels leggen € 550,00
Voegen afwerken & aantrillen € 110
Subtotaal arbeidskosten excl.6% btw (2014) € 1.245,00
Materiaalkosten: In euro's excl.btw
Zand € 35,00
   
Overig € 30,00
Subtotaal materiaalkosten excl.21% btw € 65,00
   
Totaal arbeidskosten incl. 6% btw € 1.320,00
Totaal materiaalkosten incl. 21% btw € 79,00
TOTAAL INCL. BTW € 1.399,00

Toelichting

  • bovenstaande prijzen zijn indicatief (2014/2015) en kunnen per regio en situatie afwijken
  • het geeft een globaal beeld van waar u aan kunt denken, echter elke situatie (ondergrond,moeilijkheidsgraad etc.) en elk soort steen is verschillend
  • er is geen rekening gehouden met concurrentie-omstandigheden. Daarom adviseren wij altijd om meerdere offertes aan te vragen.

VRIJBLIJVEND OFFERTES AANVRAGEN

Prijsopgave stratenmaker

Het laten bestraten of herbestraten van een voortuin, achtertuin of oprit is veelal een ingrijpende en kostbare verbouwing. Veelal moet u vakmensen inhuren om een goed resultaat te krijgen. Uit ervaring weten wij dat prijsverschillen tussen stratenmakersbedrijven flink kunnen oplopen. Daarnaast is er vaak sprake van kwaliteitsverschillen: niet ieder stratenmakersbedrijf is zondermeer in staat om bijvoorbeeld een aantrekkelijk ontwerp van sierbestrating te maken. Via bestrating-experts.nl kunt op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 4 a 5 bestratingsbedrijven volledig gratis en vrijblijvende offertes en documentatie aanvragen zodat u in ieder geval goed kunt vergelijken. Klik op de knop hieronder.

Offerte bestraten aanvragen
Naar boven...
Treechicken BV
Aston Martinlaan 56
3261 NB Oud-Beijerland
E-Mail: info@treechicken.nl
Internet: www.treechicken.nl