Bestrating-experts.nl

Startpagina | Wie zijn wij ? | Contact | Disclaimer | Privacy | Sitemap | Informatie voor stratenmakersbedrijven

Voorbeeld kosten achtertuin bestraten

Voorbeeld kosten achtertuin bestraten

Trommelstenen

Wilt u de achtertuin laten bestraten en bent u benieuwd naar de kosten? Houd er rekening mee dat deze deels afhankelijk zijn van de mate van complexiteit. In de achtertuin leven we ons doorgaans meer uit dan in de voortuin, waardoor de kosten op kunnen lopen.

Paden en terrassen

Voetpad aanleggen

Op het moment dat u de achtertuin wilt laten bestraten en u gebruik wilt maken van enkele paden en terrassen is het goed mogelijk om de kosten in de hand te houden. Dient de stratenmaker de grond af te graven en bijvoorbeeld te zorgen voor een nieuwe dragende laag?

Dan lopen de kosten verder op, dan wanneer het voldoende is om een bedding en de stenen aan te brengen. Kiest u voor bijzondere vormen in de paden en terrassen? Dan zullen de kosten per m2 oplopen, waardoor ook de totale prijs hoger uitvalt.

Trappen en muurtjes

Tuinmuur

Op het moment dat er sprake is van hoogteverschillen in de tuin zal dit tot aanvullende kosten leiden. Het is mogelijk om afschot in de tuin aan te brengen, tot een maximum van 7%. We hanteren een afschot van 1,5 - 2% voor de afwatering. Boven de 7% wordt het gevaarlijk in de tuin, waardoor het beter is om gebruik te maken van een trap.

De traptreden vragen om extra precisie en vakmanschap, waardoor ze meer kosten met zich meebrengen. De kosten voor het bestraten van een achtertuin lopen daarnaast op wanneer u gebruik wenst te maken van een muurtje, bijvoorbeeld om een afscheiding aan te brengen.

Rondom de vijver

Tenslotte dient u er rekening mee te houden dat de kosten van het bestraten van een achtertuin voor een deel afhankelijk zijn van de manier waarop de stratenmaker om dient te gaan met bestaande elementen in de tuin. Is er al sprake van een grote boom die u wilt behouden, of ligt er al een vijver om omheen te werken? Dit maakt het werk voor de stratenmaker lastiger. Er gaat meer tijd zitten in het aanbrengen van de bestrating in de achtertuin, waardoor de kans groot is dat de kosten hoger op zullen lopen. Dat neemt niet weg dat u kunt rekenen op een prachtig eindresultaat.

Voorbeeld tuinterras

De kosten van de aanleg van een nieuw terras

Omschrijving Terras van 30 m2 (5 meter x 6 meter) bestaande uit standaard grijze tegels van 30cm x 30 cm inclusief grondwerkzaamheden
Arbeidskosten: In euro's Excl. btw
Vrijmaken/afgraven locatie (30 m2) € 110,00
Afvoer/verwerkingskosten grond (6 m3) € 250,00
Egaliseren & verdichten ondergrond € 75,00
Dragende laag,omranding en tegels leggen € 425,00
Voegen afwerken & aantrillen € 110
Subtotaal arbeidskosten excl.6% btw (2014) € 970
Materiaalkosten: In euro's excl.btw
Zand € 35,00
Standaard grijze tegels 30cm x 30cm € 200,00
Overig € 30,00
Subtotaal materiaalkosten excl.21% btw € 265,00
   
Totaal arbeidskosten incl. 6% btw € 1.029
Totaal materiaalkosten incl. 21% btw € 321,00
TOTAAL INCL. BTW € 1.350,00

Toelichting

  • bovenstaande prijzen zijn indicatief (2014/2015) en kunnen per regio en situatie afwijken
  • het geeft een globaal beeld van waar u aan kunt denken, echter elke situatie (ondergrond,moeilijkheidsgraad etc.) en elk soort steen is verschillend
  • er is geen rekening gehouden met concurrentie-omstandigheden. Daarom adviseren wij altijd om meerdere offertes aan te vragen.

VRIJBLIJVEND OFFERTES AANVRAGEN

Prijsopgave stratenmaker

Het laten bestraten of herbestraten van een voortuin, achtertuin of oprit is veelal een ingrijpende en kostbare verbouwing. Veelal moet u vakmensen inhuren om een goed resultaat te krijgen. Uit ervaring weten wij dat prijsverschillen tussen stratenmakersbedrijven flink kunnen oplopen. Daarnaast is er vaak sprake van kwaliteitsverschillen: niet ieder stratenmakersbedrijf is zondermeer in staat om bijvoorbeeld een aantrekkelijk ontwerp van sierbestrating te maken. Via bestrating-experts.nl kunt op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 4 a 5 bestratingsbedrijven volledig gratis en vrijblijvende offertes en documentatie aanvragen zodat u in ieder geval goed kunt vergelijken. Klik op de knop hieronder.

Offerte bestraten aanvragen
Naar boven...
Treechicken BV
Aston Martinlaan 56
3261 NB Oud-Beijerland
E-Mail: info@treechicken.nl
Internet: www.treechicken.nl