Bestrating-experts.nl

Startpagina | Wie zijn wij ? | Contact | Disclaimer | Privacy | Sitemap | Informatie voor stratenmakersbedrijven

Legpatronen

De vele legpatronen

Klinkerbestrating

Denk bij het plannen van de bestrating goed na over de legpatronen waar u gebruik van wilt maken. Zorg ervoor dat er geen lastige combinaties ontstaan en richt u onder andere op het uiterlijk en de belastbaarheid van de stenen.

Combinaties van legpatronen

U kunt verschillende legpatronen gebruiken, zoals het blokverband, halfsteensverband, lineairverband, romeins verband, visgraadverband, wildverband of enkele andere mogelijkheden. Het is verstandig om de diverse legpatronen die u wenst te gebruiken op een rij te zetten en na te gaan of deze niet met elkaar zullen ‘botsen’. Kijk daarnaast goed naar de materialen die u gebruikt. Jugendstil en betonnen straatstenen gaan bijvoorbeeld niet erg goed samen. Dankzij de verschillende legpatronen met bijvoorbeeld klinkers kunt u tot prachtige creaties komen, maar voorkom dat er vervelende missers ontstaan door vooral goed naar de planning te kijken.

Betonstenen terras

Uiterlijk en belastbaarheid

De legpatronen zorgen voor een prachtig uiterlijk van de tuin. Ga na welke kleuren u bij elkaar wilt brengen en hoe dat zit met bijvoorbeeld de ronde en sierlijke, of juist de strakke en moderne lijnen. Denk daarnaast goed na over de belastbaarheid van de verschillende stenen die u wilt gebruiken en het legpatroon dat u kiest. De richting van het leggen en de voegen die u gebruikt hebben invloed op de belastbaarheid van het geheel. Voorkom te zwakke combinaties en kies bijvoorbeeld voor het halfsteenverband, dat we veel zien bij het gebruik van straatstenen. U heeft dan geen passtukken nodig, waardoor het straatwerk gemakkelijk te leggen valt.

Bestratingsvoorbeelden

Op de computer uitwerken

U kunt de bestrating het best plannen door vooral een schets te maken en deze op de computer uit te werken. U zorgt er daarmee voor dat u alvast kunt zien hoe de bestrating er (ongeveer) uit komt te zien. Over het algemeen dienen we de bestrating te visualiseren om na te gaan of de combinatie van bepaalde patronen tot een harmonieus resultaat zal leiden. Wat dat betreft kunt u de legpatronen uitproberen om na te gaan wat uiteindelijk de beste optie is met het oog op de bestrating die u in gedachten heeft.

VRIJBLIJVEND OFFERTES AANVRAGEN

Prijsopgave stratenmaker

Het laten bestraten of herbestraten van een voortuin, achtertuin of oprit is veelal een ingrijpende en kostbare verbouwing. Veelal moet u vakmensen inhuren om een goed resultaat te krijgen. Uit ervaring weten wij dat prijsverschillen tussen stratenmakersbedrijven flink kunnen oplopen. Daarnaast is er vaak sprake van kwaliteitsverschillen: niet ieder stratenmakersbedrijf is zondermeer in staat om bijvoorbeeld een aantrekkelijk ontwerp van sierbestrating te maken. Via bestrating-experts.nl kunt op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 4 a 5 bestratingsbedrijven volledig gratis en vrijblijvende offertes en documentatie aanvragen zodat u in ieder geval goed kunt vergelijken. Klik op de knop hieronder.

Offerte bestraten aanvragen

Meer informatie

Belasting bestrating

Belastbaarheid De belastbaarheid van stenen bepaalt in grote mate van welke materialen u het best gebruik kunt m...

Afschot bestrating

Hoogteverschillen & afwatering U kunt rekening houden met hoogteverschil in de bestrating of de afwatering door deze elementen o...

Straatjesmaker

Legpatronen Denk bij het plannen van de bestrating goed na over de legpatronen waar u gebruik van wilt maken....

Naar boven...
Treechicken BV
Aston Martinlaan 56
3261 NB Oud-Beijerland
E-Mail: info@treechicken.nl
Internet: www.treechicken.nl