Bestrating-experts.nl

Startpagina | Wie zijn wij ? | Contact | Disclaimer | Privacy | Sitemap | Informatie voor stratenmakersbedrijven

Het plannen van (sier)bestrating

Meningen, wensen en eisen

Het plannen van (sier)bestrating vraagt om een slimme aanpak. Houd er bijvoorbeeld rekening mee dat een vaak belopen pad andere eisen stelt dan een terras voor de sier. Daarnaast is het verstandig om rekening te houden met het klimaat, de breedte van paden en bijvoorbeeld de afvoer van het water.

Slim bestraten

U kunt slim bestraten door allereerst een plan van uw tuin te maken, volledig op schaal. Houd hierin ook rekening met de niveauverschillen en bijvoorbeeld de factoren die van belang zijn voor de vormgeving. Is er sprake van een oude boom in de tuin, of dienen de paden door de tuin te slingeren? Teken dit uit, zodat het bestraten vervolgens gemakkelijker zal verlopen.

Meer informatie

Belasting bestrating

Belastbaarheid De belastbaarheid van stenen bepaalt in grote mate van welke materialen u het best gebruik kunt m...

Afschot bestrating

Hoogteverschillen & afwatering U kunt rekening houden met hoogteverschil in de bestrating of de afwatering door deze elementen o...

Straatjesmaker

Legpatronen Denk bij het plannen van de bestrating goed na over de legpatronen waar u gebruik van wilt maken....

Planning van uw sierbestrating

Daarnaast kunt u een goede planning van uw sierbestrating maken door onder andere na te denken over het gebruik van uw paden. Loopt u er vaak overheen, of gaat het slechts om een hulppad? Kies voor schorsmulch wanneer u het pad weinig gebruikt, maar voor een solide natuurstenen pad wanneer u er dagelijks overheen zal lopen richting uw woning. Kijk uiteraard ook goed naar de uitstraling van de materialen, zodat deze goed aansluit bij die van de rest van uw woning.

Bestratingsvoorbeelden

Sierbestrating aanleggen

Tenslotte kunt u de sierbestrating aanleggen door goed na te denken over het klimaat. Kies bijvoorbeeld stenen die goed tegen neerslag kunnen. Plavuizen of straatstenen wapenen zich daar gemakkelijker tegen dan kiezels of zand. Vermijd tenslotte te starre randen of scherpe hoeken, aangezien dat het lastig maakt om de tuin op een natuurlijke manier te bestraten. U kunt aan de hand van deze tips slim bestraten, zodat u kunt rekenen op een prachtige tuin waar bovendien voldoende ruimte is voor de planten waar u gebruik van wenst te maken.

Sierbestrating Drenthe

VRIJBLIJVEND OFFERTES AANVRAGEN

Prijsopgave stratenmaker

Het laten bestraten of herbestraten van een voortuin, achtertuin of oprit is veelal een ingrijpende en kostbare verbouwing. Veelal moet u vakmensen inhuren om een goed resultaat te krijgen. Uit ervaring weten wij dat prijsverschillen tussen stratenmakersbedrijven flink kunnen oplopen. Daarnaast is er vaak sprake van kwaliteitsverschillen: niet ieder stratenmakersbedrijf is zondermeer in staat om bijvoorbeeld een aantrekkelijk ontwerp van sierbestrating te maken. Via bestrating-experts.nl kunt op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 4 a 5 bestratingsbedrijven volledig gratis en vrijblijvende offertes en documentatie aanvragen zodat u in ieder geval goed kunt vergelijken. Klik op de knop hieronder.

Offerte bestraten aanvragen
Naar boven...
Treechicken BV
Aston Martinlaan 56
3261 NB Oud-Beijerland
E-Mail: info@treechicken.nl
Internet: www.treechicken.nl