Bestrating-experts.nl

Startpagina | Wie zijn wij ? | Contact | Disclaimer | Privacy | Sitemap | Informatie voor stratenmakersbedrijven

Hoogteverschillen & afwatering

Hoogteverschillen & afwatering

U kunt rekening houden met hoogteverschil in de bestrating of de afwatering door deze elementen op te nemen in het plan dat u voor ogen heeft. Op het moment dat u de tuin gaat plannen kunt u gebruik maken van de bekende snoerijzers en het metselkoord. Houd er rekening mee dat u de verschillende snoerijzers niet meer dan 10m ver uit elkaar plaatst, om teveel doorzakken te voorkomen.

Hoogteverschillen

U kunt de hoogteverschillen vooraf beoordelen, door na te gaan of het nodig is om gebruik te maken van eventuele treden. Sluit u de bestrating aan op een plaats waar geen water mag blijven staan, zoals bij een deur? Leg de bestrating daar 1 - 2cm dieper. Op het moment dat u werkt aan een overgang naar bijvoorbeeld een trottoir is het verstandig om de bestrating juist 1cm hoger te laten eindigen. U zorgt er daarmee voor dat u eventuele latere verzakkingen vooraf kunt opvangen.

Waterpas meting

Afwatering

Het is verstandig om een afschot van 1,5 - 2% aan te houden, op het moment dat u wilt zorgen voor de afwatering van de bestrating. Dit betekent dat u per meter afstand een verloop hanteert van 1 - 2cm. Dit is voldoende om het water af te laten lopen en voorkomt aan de andere kant dat u het gevoel heeft ‘scheef’ te staan. Het is verstandig om al rekening te houden met de afwatering op het moment dat u werkt aan het aanbrengen en verdichten van de fundering. Dit maakt het later gemakkelijker om de zand- of steenlaag van het straatwerk overal even dik te houden.

Afschotpercentage

Waterdoorlatende straatstenen

Is het, bijvoorbeeld vanwege de grootte van het oppervlak, niet mogelijk om een afschot van 1,5 - 2% te hanteren? Dit is vaak lastig bij bijvoorbeeld opritten naar garages, of parkeerplaatsen. In dat geval kunt u gebruik maken van waterdoorlatende straatstenen. Het kanalisatiesysteem in deze stenen zorgt ervoor dat het water zich toch een weg naar buiten kan banen, waardoor dit niet zal blijven staan. Het is eventueel ook mogelijk om gebruik te maken van stenen met een extra poreuze structuur, zodat het als het ware door de stenen heen weg kan trekken.

Waterdoorlatende stenen

Meer informatie

Belasting bestrating

Belastbaarheid De belastbaarheid van stenen bepaalt in grote mate van welke materialen u het best gebruik kunt m...

Afschot bestrating

Hoogteverschillen & afwatering U kunt rekening houden met hoogteverschil in de bestrating of de afwatering door deze elementen o...

Straatjesmaker

Legpatronen Denk bij het plannen van de bestrating goed na over de legpatronen waar u gebruik van wilt maken....

VRIJBLIJVEND OFFERTES AANVRAGEN

Prijsopgave stratenmaker

Het laten bestraten of herbestraten van een voortuin, achtertuin of oprit is veelal een ingrijpende en kostbare verbouwing. Veelal moet u vakmensen inhuren om een goed resultaat te krijgen. Uit ervaring weten wij dat prijsverschillen tussen stratenmakersbedrijven flink kunnen oplopen. Daarnaast is er vaak sprake van kwaliteitsverschillen: niet ieder stratenmakersbedrijf is zondermeer in staat om bijvoorbeeld een aantrekkelijk ontwerp van sierbestrating te maken. Via bestrating-experts.nl kunt op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 4 a 5 bestratingsbedrijven volledig gratis en vrijblijvende offertes en documentatie aanvragen zodat u in ieder geval goed kunt vergelijken. Klik op de knop hieronder.

Offerte bestraten aanvragen
Naar boven...
Treechicken BV
Aston Martinlaan 56
3261 NB Oud-Beijerland
E-Mail: info@treechicken.nl
Internet: www.treechicken.nl