Bestrating-experts.nl

Startpagina | Wie zijn wij ? | Contact | Disclaimer | Privacy | Sitemap | Informatie voor stratenmakersbedrijven

Belastbaarheid

Belastbaarheid

De belastbaarheid van stenen bepaalt in grote mate van welke materialen u het best gebruik kunt maken in uw tuin. Gaat het om straatwerk waar u veel overheen zal lopen, waar u de auto op plaatst of waar u aan de andere kant juist maar weinig komt?

Gebruik van de bestrating

Op het moment dat u sierbestrating plaatst heeft u daar andere materialen voor nodig dan wanneer u de auto wilt parkeren. De belastbaarheid van het straatwerk bepaalt daarom in grote mate wat er mogelijk is qua ontwerp, qua kleuren en qua algemene uitstraling. Op het moment dat het bijvoorbeeld gaat om een straatoppervlak waar u overheen zal rijden is het verstandig om de stenen zoveel mogelijk diagonaal op de rijrichting te plaatsen. Hierdoor neemt de belastbaarheid toe. Dit heeft te maken met een verdeling van de druk over de vier randen van de stenen waar u gebruik van maakt.

Maximaal gewicht

Hoogte van de stenen

Denk daarnaast ook na over de belastbaarheid en de hoogte van de stenen. Op het moment dat u gebruik maakt van stenen voor een breed oppervlak is het verstandig om gebruik te maken van een minimale hoogte van 8cm. Straatstenen vertonen de neiging om te gaan kantelen, op het moment dat we er overheen rijden. De langere stenen gaan dit samen, net als de diagonale wijze van leggen. Hiermee zorgt u voor de maximale belastbaarheid, waardoor u op een degelijke manier gebruik kunt maken van het straatwerk bij u voor de deur of wellicht in de tuin.

Gele betonsteen

Voegen tussen de stenen

Met het oog op de belastbaarheid van het straatwerk is het tenslotte verstandig om na te denken over de voegen tussen de stenen. Deze hebben een grote invloed op de stevigheid van het geheel. Het is verstandig om gebruik te maken van de voorschriften zoals beschreven in de Nederlandse Praktijk Richtlijnen (NPR). Hierin wordt aangegeven dat er voor betonnen straatstenen en straatklinkers een minimale voegbreedte van 3 - 5mm vereist is. Dit zorgt ervoor dat de stenen als geheel op een degelijke manier komen te liggen, waardoor dit de belastbaarheid van het straatwerk op een effectieve manier ten goede zal komen.

Meer informatie

Belasting bestrating

Belastbaarheid De belastbaarheid van stenen bepaalt in grote mate van welke materialen u het best gebruik kunt m...

Afschot bestrating

Hoogteverschillen & afwatering U kunt rekening houden met hoogteverschil in de bestrating of de afwatering door deze elementen o...

Straatjesmaker

Legpatronen Denk bij het plannen van de bestrating goed na over de legpatronen waar u gebruik van wilt maken....

VRIJBLIJVEND OFFERTES AANVRAGEN

Prijsopgave stratenmaker

Het laten bestraten of herbestraten van een voortuin, achtertuin of oprit is veelal een ingrijpende en kostbare verbouwing. Veelal moet u vakmensen inhuren om een goed resultaat te krijgen. Uit ervaring weten wij dat prijsverschillen tussen stratenmakersbedrijven flink kunnen oplopen. Daarnaast is er vaak sprake van kwaliteitsverschillen: niet ieder stratenmakersbedrijf is zondermeer in staat om bijvoorbeeld een aantrekkelijk ontwerp van sierbestrating te maken. Via bestrating-experts.nl kunt op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 4 a 5 bestratingsbedrijven volledig gratis en vrijblijvende offertes en documentatie aanvragen zodat u in ieder geval goed kunt vergelijken. Klik op de knop hieronder.

Offerte bestraten aanvragen
Naar boven...
Treechicken BV
Aston Martinlaan 56
3261 NB Oud-Beijerland
E-Mail: info@treechicken.nl
Internet: www.treechicken.nl