Alles over bestraten | samenwerkingsverband van stratenmakersbedrijven | landelijke dekking

Look en feel van bestratingen

Look en feel van bestratingen

De look en feel van (sier)bestrating hangt in grote mate af van het type steen dat u kiest, de kleur en bijvoorbeeld het gebruik van facetten of afstandhouders. Het is bovendien mogelijk om de stenen te laten trommelen, zodat er een meer rustieke uitstraling zal ontstaan.

Bestratingsvormen

 • Strakke bestrating

  Strakke bestrating

  meer

 • Klassieke bestrating

  Klassieke bestrating

  meer

 • Uitgewassen bestrating

  Uitgewassen bestrating

  meer

 • Bestrating met en zonder facet

  Bestrating met en zonder facet

  meer

 • Bestrating met afstandshouder

  Bestrating met afstandshouder

  meer

Es wurden keine Produkte gefunden, die Ihren Kriterien entsprechen. Wählen Sie andere Filter-Optionen.

Sierbestrating vormgeven

Wat dat betreft kunt u de sierbestrating vormgeven op de manier die u wenst. Is het voor u van belang dat de bestrating dicht tegen elkaar aan komt te liggen, of mag er aan de andere kant best sprake zijn van een voeg? Bent u van plan om uw auto op de bestrating te gaan plaatsen, of gaat het om sierbestrating die u gebruikt in de vorm van een terras? Ook de belastbaarheid van het straatwerk hangt af van het type stenen dat u kiest, waardoor het verstandig is om goed na te denken over de look en feel.

Gratis en vrijblijvend stratenmakeroffertes aanvragen?

Strakke of klassieke bestrating

Voelt u het meest voor strakke bestrating, bijvoorbeeld omdat u grote ramen heeft en u ook de rest van uw woning op een strakke manier heeft ingericht? Dan is het verstandig om gebruik te maken van bestrating zonder facet. Er ontstaat op die manier nauwelijks een voeg, waardoor het geheel heel strak oogt. Houd er rekening mee dat dit type bestrating minder goed geschikt is voor zware belasting. Aan de andere kant kunt u kiezen voor meer klassieke bestrating, bijvoorbeeld door de stenen te laten trommelen. Er worden kunstmatig beschadigingen op de stenen aangebracht, waardoor deze een meer natuurlijke uitstraling krijgen.

Facet en afstandshouder

U kunt de look en feel van (sier)bestrating daarnaast beïnvloeden door na te denken over het gebruik van een facet of een afstandshouder. Een facet is een schuin kantje aan een steen, die ervoor zorgt dat de verschillende stenen met een stevig geheel tegen elkaar aan komen te liggen. De koppen blijven meer vrij van contact. De afstandshouder gaat zelfs nog een stukje verder, door de zijkant wat dikker uit te voeren. Wat dat betreft kunt u de look en feel van uw bestrating af laten hangen van het type stenen dat u wenst en de uitstraling waar u voor wilt zorgen.

Gratis en vrijblijvend stratenmakeroffertes aanvragen

Wilt u weten wat het (her)bestraten van uw terras of oprit zou kosten?
Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan
Alle soorten bestratingswerk
Inclusief of exclusief stenen of tegels
Met garantie
Landeljike dekking
Meerdere bestratingsbedrijven in elke regio
Eenvoudig prijs en kwaliteit vergelijken
Aanvragen is volledig gratis en verplicht u tot niets