Alles over bestraten | samenwerkingsverband van stratenmakersbedrijven | landelijke dekking

Bestrating met en zonder facet

Bestrating met en zonder facet

Wilt u gebruik maken van facet tegels, of bent u aan de andere kant juist op zoek naar bestrating zonder facet? Wij zetten de beide varianten naast elkaar en geven u bovendien nog een handige tip met het oog op het aantrillen van de stenen.

Gratis en vrijblijvend stratenmakeroffertes aanvragen?

Bestrating met facet

De bestrating met facet maakt gebruik van een klein schuin kantje van een paar millimeter, rondom de stenen. Dit zorgt ervoor dat het goed mogelijk is om de stenen tegen elkaar aan te leggen. Er is geen sprake van een nabewerking van de stenen, bijvoorbeeld in de vorm van trommelen. Op het moment dat u de bestrating ‘strak met facet’ laat leggen heeft u de keuze uit een aantal verschillende kleuren, soorten en deklagen. Wat dat betreft is de keuze ruim, op het moment dat u de bestrating met facet wilt laten leggen.

Sierbestrating Drenthe

Bestrating zonder facet

U kunt aan de andere kant ook kiezen voor bestrating zonder facet. In dat geval is er geen sprake van dit randje, waardoor de tegels nog wat strakker tegen elkaar aan zouden komen te liggen. Het is van belang om gebruik te maken van een voldoende grote voeg. Voorheen vormde dit een nadeel, maar vandaag de dag is er kant-en-klaar voegmiddel beschikbaar, dat ervoor zorgt dat er als het ware een cementvoeg ontstaat, die nergens te breed is. De bestrating zonder facet ondergaat geen nabewerking zoals het trommelen, maar staat aan de andere kant wel bekend om een vergelijkbare slijtvastheid.

Prijzen bestrating leggen

Tegels aantrillen

Maakt u gebruik van bestrating zonder facet? Dan is het van belang om het straatwerk niet te zwaar of met een gewone trilplaat aan te laten trillen. U zou er dan voor zorgen dat de stenen tegen elkaar aan kapot kunnen trillen, waardoor de uitstraling van de tuin verloren gaat. Het is in plaats daarvan van belang om gebruik te maken van een kunststof mat en niet te zwaar te trillen. De straatstenen die u plaatst liggen immers tegen elkaar, omdat er bij de bestrating zonder facet geen sprake is van het schuine kantje aan de stenen die elkaar normaal zouden afhouden.

Bestratingsvormen

 • Strakke bestrating

  Strakke bestrating

  meer

 • Klassieke bestrating

  Klassieke bestrating

  meer

 • Uitgewassen bestrating

  Uitgewassen bestrating

  meer

 • Bestrating met en zonder facet

  Bestrating met en zonder facet

  meer

 • Bestrating met afstandshouder

  Bestrating met afstandshouder

  meer

Es wurden keine Produkte gefunden, die Ihren Kriterien entsprechen. Wählen Sie andere Filter-Optionen.

Gratis en vrijblijvend stratenmakeroffertes aanvragen

Wilt u weten wat het (her)bestraten van uw terras of oprit zou kosten?
Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan
Alle soorten bestratingswerk
Inclusief of exclusief stenen of tegels
Met garantie
Landeljike dekking
Meerdere bestratingsbedrijven in elke regio
Eenvoudig prijs en kwaliteit vergelijken
Aanvragen is volledig gratis en verplicht u tot niets